Denis Cernelea, Direcţia Sănătate Publică, tel.:022 268 860, email: denis.cernelea@ms.gov.md
Email-uri unde vor veni comentariile plasate de utilizatori pentru acest document:
ana.bucur@ms.gov.md
Prezentul proiect de hotărîre a Guvernului este elaborat în baza prevederilor Legii nr.10 din 3 februarie 2009 privind supravegherea de stat a sănătăţii publice şi a prevederilor Legii nr.78-XV din 18 martie 2004 privind produsele alimentare.
Prin acest proiect se urmăreşte transpunerea în legislaţia naţională a amendamentelor aduse legislaţiei comunitare incidente în domeniu şi realizarea liberei circulaţii a materialelor şi obiectelor care vin în contact cu alimentele.
Principiul fundamental al prezentului Regulament constă în asigurarea că orice obiect destinat să vină în contact cu produsele alimentare trebuie să fie suficient de inert încît să împiedice transferul de substanţe constitutive către produsele alimentare în cantităţi suficient de mari pentru a pune în pericol sănătatea oamenilor sau să provoace o modificare inacceptabilă în compoziţia alimentului sau o alterare a proprietăţilor sale organoleptice.
În scopul definitivării proiectului hotărârii de Guvern menţionat, Ministerul Sănătăţii solicită expunerea de sugestii pe marginea acestuia.