ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Staver Viorica

29.03.2023, 15:14

La pct. 3 al Conceptului, alineat 5, după sintagma „asigurarea unei infrastructuri de transport modern, combinat, sigur, și eficient” se propune completarea cu sintagma „și rezilient la schimbările climatice”.
La pct. 4 al Conceptului, alineat 3, după sintagma ”Transport accesibil, durabil” se propune completarea cu sintagma „și rezilient la schimbările climatice”.
La pct. 4 al Conceptului, descrierea criteriului „Dezvoltarea durabilă a infrastructurii sigure și de înaltă calitate”, se va completa cu aspecte privind adaptarea infrastructurii de transport la condițiile climatice în schimbare. Se propune următoarea redacție a descrierii criteriului menționat: „Acest criteriu presupune asigurarea conectării rețelei strategice de transport a Republicii Moldova la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) și la rețelele din regiune, precum și o alocare bugetare suficientă, planificată pentru asigurarea unei infrastructuri de transport sigure, adaptate la noile condiții climatice, care au impact direct asupra siguranței transportului, precum și a costurilor pentru construcția, mentenanța și operarea acesteia. De asemenea se va asigura integrarea standardelor de accesibilitate pentru persoanele cu nevoi speciale în politicile de infrastructură și transport. ”

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice