ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Sargo Aliona

20.01.2023, 15:48

Rămâne o problemă nerezolvată pentru instituţiile la autogestiune şi anume Faptul că nu se vor opera modificări la HG Nr. 872 din 21-12-2015 cu privire la lucrările și serviciile contra plată, mărimea tarifelor la servicii, modul de formare și utilizare a veniturilor colectate de către autoritățile/instituțiile subordonate Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
Au fost făcute mai multe încercări în perioada anului 2022 de a atenţiona necesitatea modificărilor la această HG care limitează posibilitatea de a majora taxa de studii. În contractele de studii este indicat că doar Guvernul poate opera modificări la taxa de studii. Menţionăm că o taxă de studii de 7200 lei nu acoperă decât 65% din cheltuielile existente. Ori o modificare a acestei HG ar permite ajustarea mărimii contractelor la costurile reale a programului de formare profesională.

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice