ДОБАВИТЬ ИЛИ ОТВЕТИТЬ В КОММЕНТАРИИ

1800 символы


Добавить файл (doc, docx, xls, xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Sargo Aliona

20.01.2023, 15:48

Rămâne o problemă nerezolvată pentru instituţiile la autogestiune şi anume Faptul că nu se vor opera modificări la HG Nr. 872 din 21-12-2015 cu privire la lucrările și serviciile contra plată, mărimea tarifelor la servicii, modul de formare și utilizare a veniturilor colectate de către autoritățile/instituțiile subordonate Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
Au fost făcute mai multe încercări în perioada anului 2022 de a atenţiona necesitatea modificărilor la această HG care limitează posibilitatea de a majora taxa de studii. În contractele de studii este indicat că doar Guvernul poate opera modificări la taxa de studii. Menţionăm că o taxă de studii de 7200 lei nu acoperă decât 65% din cheltuielile existente. Ori o modificare a acestei HG ar permite ajustarea mărimii contractelor la costurile reale a programului de formare profesională.

Здесь отказ от ответственности Портал был разработан при поддержке программы USAID. Содержание этой страницы не обязательно отражает мнение Агентства США по международному развитию или правительства США. Общедоступный электронный сервис "УЧАСТИЕ" является частью стратегии правительства по внедрению электронного правительства