ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Ion Ieseanu

07.04.2021, 16:03

Acest proiect de ordin vine in contrasens cu legea 186 din 10.07.08 , Articolul 13. Litera l – in care se spune ca:

Angajatorul are şi alte obligaţii:… să angajeze numai persoane care, în urma examenului medical şi, după caz, a testării psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de muncă pe care urmează să o execute;

Iar punctul 6 din acest ordin stipuleaza:

6. Responsabilitatea pentru organizarea efectuării examenelor medicale obligatorii a personalului la angajare la serviciu și celor periodice o poartă angajatorii întreprinderilor, instituțiilor, indiferent de forma juridică de organizare a activității.

Ion Ieseanu

07.04.2021, 15:35

iN SITUATIA PEANDEMIEI SI a situatiei exceptionale, asteptam un ghid sau linii directorii cum sa efectuam contolul personalului angajat fara a-l expune riscului de infectare cu Covid-19.
Invitarea medicilor la oficiu, sau trimiterea organizata la policlinica - nu este nici pe departe o optiune, chiar daca se respecta igiena personala si a locului de munca.

Nu as vrea ca un simplu control medical sa duca la o infectare totala si crearea focarelor de infectie la intreprinderi sau raioane orasenesti aparte.

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice