ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Metodic Cabinet

18.10.2018, 13:57

Buna ziua! Membri ai Consiliului metodico-științific potfi: directorul adjunct, şefii de catedre, metodist, cadre didactice cu graddidactic/științific și/sau cu performanţe deosebite în activitate..
In textul de mai sus sintagma pot fi ar fi bine sa fie inlocuita cu cuvantul sunt.
Cine este presedintele Consiliului metodico-stiintific?

dogaru adriana

17.10.2018, 14:52

Buna ziua! In cadrul Centrelor de Excelenta, ar fi bine, sa se implementeze realizarea orelor prin module. Evaluarea modului, atat contact direct cat si studiul individual, sa se organizeze la finele studiului, nu in sesiune.

Sârbu Vera

10.10.2018, 12:51

Ținând cont de faptul că Regulamentul intern stabilește raporturile de muncă ale tuturor salariaţilor instituției, urmărește consolidarea disciplinei de muncă, considerăm necesar ca, în articolele 27, 94 lit. a) 95 lit.a), 97, 120, 122 alin. 5), sintagma „regulament intern” să fie substituită cu „Regulamentul de activitate al instituției”.
Documentul necesită o redactare minuțioasă, pornind de la denumirea capitolelor în CUPRINS și în textul documentului (de ex. Capitolul II, Capitolul III), precum și înlăturarea unor erori tehnice.

Gîncu Silviu

09.10.2018, 11:34

Aspectul respectiv urmează a fi aprobat printr-un alt ordin, prin care să reglementeze modul de organizare a studiilor în învăţămîntul profesional tehnic secundar

Gîncu Silviu

09.10.2018, 11:12

Recepționat.
1. prevederea duratei orei de instruire practică de 50 min. se atribuie învățământului profesional tehnic secundar (de regulă, școala profesională), urmează să detaliem punctul respectiv în Regulament.
2. poziția pedagogului social este reglementată având în vedere cu prevederile art. 71 pct. 3 din Codul educației al Republicii Moldova, unde categoria de personal pedagog social este atribuită la personal didactic auxiliar.

palade gabriel

09.10.2018, 09:17

1. Stabilirea duratei orei de instruire practică de 50 min. nu este rezonabilă prin următoarele:
a) contravine Codului educaţiei, or,ora de instruire practică are aceiaşi valoare la calculul Creditelor ST, la calculul normei pentru profesor etc.
b) la aplicare va distorsiona orarul sunetelor, care trebuie să fie unic pe instituţie:
c) conţinutul orelor practice de instruire diferă pe domenii-una este ora practică la lăcătuşi auto şi alta la contabilitate sau administrarea afacerilor.

2. Nu este clar de ce este dicriminat pedagogul social, fiind echivalat cu personalul bibliotecilor şi laboranţii, ultimii nici nu sunt cadre didactice prin formare.Prin aceasta pedagogul social este lipsit apriori de posibilitatea obţinerii gradului didactic, pentru că această procedură se aplică doar cadrelor didactice, nu şi personalului didactic auxiliar. Putem deja presupune ce personal va pretinde la această funcţie

sajin zina

09.10.2018, 07:51

La capitolul „elevi” să fie responsabilizarea părinților pentru abandonarea studiilor fără motive întemeiate, mă refeream la școli profesionale ( încheierea unui contract unde să fie stipulat clar obligațiunile elevilor înmatriculați la studii bugetare)

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice