Vladimir Carp, consultant principal Direcția sănătate publică, tel: 022-26-88-06, email:vladimir.carp@ms.gov.md
Email-uri unde vor veni comentariile plasate de utilizatori pentru acest document:
iulia.mihalachi@ms.gov.md
Proiectul de act normativ este elaborat în contextul armonizării legislaţiei naţionale cu legislaţia comunitară referitor la siguranţa produselor alimentare.
Principiul fundamental al prezentului Regulament constă în asigurarea că orice obiect destinat să vină în contact cu produsele alimentare trebuie să fie suficient de inert încât să împiedice transferul de substanţe constitutive către produsele alimentare în cantităţi suficient de mari pentru a pune în pericol sănătatea oamenilor sau să provoace o modificare inacceptabilă în compoziţia alimentului sau o alterare a proprietăţilor sale organoleptice.
Aprobarea proiectului în cauză va contribui în asigurarea consumatorului cu produse inofensive, la îmbunătăţirea situaţiei de protecţie a sănătăţii populaţiei, iar armonizarea cu legislaţia comunitară va contribui la promovarea exportului, facilitarea comerţului.
Pentru definitivarea proiectului hotărîrii de Guvern menţionat, Ministerul Sănătăţii solicită expunerea de sugestii pe marginea acestuia.