Necesitatea elaborării proiectului.
Stabilirea cerințelor de calitate și comercializare a leguminoaselor proaspete și uscate și asigurarea standarde și transparența înaltă pe piață. Aceste măsuri vor sprijini dezvoltarea sectorului legumicol protejând interesele fermierilor și consumatorilor. Implementarea acestui proiect va contribui la creșterea competitivității produselor autohtone și la promovarea produselor leguminoase (Mazăre, Fasole, Năut, Linte și Bob) care au impact asupra sănătății populației.
Respectivul proiect implică obiectivul de analiză a calității produselor leguminoase care duc la un mod sănătos de viață, securitatea alimentară, asigurarea populației cu noi locuri de muncă, îmbunătățește solul, care nemijlocit au impact asupra schimbărilor climatice prin care se ajustează cadrul normativ din domeniu la prevederile legislației la moment.
Termen limită de prezentare a recomandărilor: 12.12.2024 la datele de contact a persoanei responsabile.