Anunț privind inițierea elaborării Proiectul de Ordin MAIA privind stabilirea metodelor de eșantionare și analiză pentru controlul oficial al furajelor în vederea detectării materialului modificat genetic

Tip document
Domeniu

Anunț privind inițierea elaborării Proiectul de Ordin MAIA privind stabilirea metodelor de eșantionare și analiză pentru controlul oficial al furajelor în vederea detectării materialului modificat genetic

17.11.2025 - 01.12.2025

        În conformitate cu prevederile articolului 9 al Legii nr.239/2008 privind transparența în procesul decizional, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare începînd cu data de 17.11. 2025, iniţiază consultările publice asupra elaborării proiectului de Ordin MAIA privind stabilirea metodelor de eșantionare și analiză pentru controlul oficial al furajelor în vederea detectării materialului modificat genetic.

Proiectul Ordinului vine întru executarea  acțiunii nr. 67, Anexa A, Cl.5 din Programul național de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru anii 2025-2029, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 306/2025.

        Proiectul prezent  va transpune Regulamentul (UE) nr. 619/2011 al Comisiei din 24 iunie 2011 de stabilire a metodelor de eșantionare și analiză pentru controlul oficial al furajelor în vederea detectării materialului modificat genetic pentru care o procedură de autorizare este în curs de desfășurare sau a cărui autorizare a expirat, CELEX%3A32011R0619, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L166/9 din  25 iunie 2011, pp. 9–15.

        Propunerile şi recomandările pe marginea proiectului de Ordin pot fi expediate până pe data de 01.12.2025, în adresa persoanei responsabile: Chiriac Angela, consultant superior al Direcției siguranța alimentelor, la adresa de e-mail:angela.chiriac@maia.gov.md, tel. de contact: 022 503 951, sau pe suport de hîrtie pe adresa Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare: mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 162.

stat

Persoane responsabile

1
Chiriac Angela (consultant superior al Direcției siguranța alimentelor)