Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță inițierea procesului de elaborare a proiectului hotărârii cu privire la metodele de analiză pentru determinarea caracteristicilor fizice și chimice ale produselor vitivinicole.
Proiectul reprezintă un exercițiu de continuare a apropierii cadrului normativ al Republicii Moldova de actele normative ale UE și de instrumentele internaționale în domeniul agriculturii, promovării unor politici în domeniul calității produselor alimentare și a mecanismelor lor de control.
Prin proiectul nominalizat se propune încadrarea prevederilor Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 2019/935 al Comisiei din 16 aprilie 2019 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește metodele de analiză pentru determinarea caracteristicilor fizice, chimice și organoleptice ale produselor vitivinicole și notificările deciziilor statelor membre referitoare la majorările tăriei alcoolice naturale, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 149 din 7 iunie 2019.
În vederea eficientizării procesului de elaborare a proiectului menționat, solicităm respectuos implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor în acest sens.
Propunerile urmează a fi transmise până la data de 11 decembrie 2023, în format electronic, la adresa: elena.negrei@maia.gov.md.
Persoana de contact: Elena Negrei, consultant principal, Serviciul politici în sectorul vitivinicol și al băuturilor alcoolice, tel: 0(22) 204-533.