10.11.2025 - 24.11.2025
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță inițierea procesului de elaborare a proiectului de ordin cu privire la Codul de practici pentru prevenirea și reducerea contaminării cu carbamat de etil a rachiului de fructe sâmburoase și a rachiului de tescovină de fructe sâmburoase, având ca scop asigurarea că se iau toate măsurile adecvate pentru a obține niveluri cât mai mici posibile de carbamat de etil în rachiul din fructe sâmburoase și în rachiul de marc din fructe sâmburoase.
În vederea eficientizării procesului de elaborare a proiectului menționat, solicităm respectuos implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor în acest sens.
Propunerile urmează a fi transmise până la data de 24 noiembrie 2025, în format electronic, la adresa: elena.negrei@maia.gov.md.
Persoana de contact: Elena Negrei, consultantă principală, Direcția produse vitivinicole și băuturi alcoolice, tel: 0(22) 204-533.
Persoane responsabile
121