ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Minail Cojocaru

23.08.2023, 08:48

Metodologii ii spunem: nu se accepta! Utilizarea in Bibliografie a sursei А.М.Зайцев, Н.В. Артамонова nu poate fi acceptata, deoarece de catre elaboratorii acesteia este recomandata doar pentru cladirile din mediul rural si nicidecum nu pentru elaborarea de metodologii la blocuri locative multietajate. Iata ce scrie in sursa mentionata. В рекомендациях проанализировано водяное, паровое и воздушное отопление сельских жилых домов, приведены требования, характеристики и методики теплового и гидравлического расчетов систем водяного отопления и горячего водоснабжения с естественной и насосной циркуляцией теплоносителя, технические данные строительных материалов, теплоизоляции, отопительных котлов, тепловых приборов, насосов и других технических средств, а также, а также пример расчета двухтрубной системы отопления современного усадебного сельского дома.
In Sinteza autorii fac referire la aceasta sursa, care de fapt nu este relevanta si a fost utilizata doar pentru faptul ca acolo se regasesc coeficienti cu mult mai mari. In acest fel se urmareste faptul favorizarii furnizorilor de energie termica si se PERSECUTA proprietarii apartamentelor cu incalzire autonoma!
Nu se accepta!!! Minciuna oricum iese la suprafata, domnilor tutorial! Pentru elaborarea metodologiei urmeaza de utilizat rationamentele din Hotarirea Curtii Constitutionale nr. 4 din 3 martie 2022(CC) si sa ajungeti la un final logic in exemplele de calcul, care sunt valorile de calcul pentru Apartament integral debransat fara sursa alternativa de caldura, Apartament integral debransat dar cu sursa alternativa de caldura, Apartament partial debransat si Apartament conectat la reteaua termica. In asa numita metodologie, ati ajuns la final la ceea ce CC a declarat neconstitutional!

Evgheni Camenscic

20.08.2023, 15:02

La ceea ce am scris mai sus, iată exemplu din România:
https://www.ista.com/fileadmin/twt_customer/countries/content/Romania/Documente_legislatie/ORDIN_343_-_2010.pdf?fbclid=IwAR1UUMFevBqj5mDovehgE2rVJs7EHMkgOMi2po3b_XEZj0rEDqQGOdGIs4k

Descarcă fișierul anexat

Evgheni Camenscic

18.08.2023, 13:45

Conform "EU Energy Efficiency Directive 2018/2002": "Where the use of individual meters is not technically feasible or where it is not cost-efficient to measure heat consumption in each building unit, individual heat cost allocators shall be used to measure heat consumption at each radiator unless it is shown by the Member State in question that the installation of such heat cost allocators would not be cost-efficient. In those cases, alternative cost-efficient methods of heat consumption measurement may be considered. The general criteria, methodologies and/or procedures to determine technical non-feasibility and non-cost effectiveness shall be clearly set out and published by each Member State."
Luând in considerație statut de candidat a republicii Moldova și necesitatea de a ajusta legislația conform standartelor UE, este necesar că în regulament să fie stipulat și promovat aplicarea repartitoarelor de căldura. Aceasta măsura va stimula consumatori să reducă consumul de energie. Cercetările arată, că prin utilizarea contoarelor sau repartitoarelor de căldură, reducerea consumului de energie poate ajunge până la 26%.
Surse la temă:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378778821008835
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0360544222031589
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2352710219326701
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378778815300967
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S037877881832231X

Svetlana Tanasiev

18.08.2023, 11:14

Buna ziua!din pacate, sezonul de incalzire 2022-2023 a fost dificil pentru consumatorii autonomi, calculul a fost acelasi pentru toti, indiferent de conditii (desi au existat formule de calcul, acestea nu au fost folosite, apelul la autoritatile competente a fost nereusit, apartamente asemanatoare fara autonom sistemele plătite mult mai ieftin, sper la un nou proiect, unde de fapt vor veni la apartament și vor evalua toți parametrii,nu poate apartament 66 m2,ultimul etaj,fără etaj tehnic ,fără țevile de tranzit-plata 37%..,ultimul etaj - chiar complecat -noi suntem acoperiș pentru toți !

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice