ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Artur Racu

03.08.2022, 21:26

Stimata doamna/domn, felicitari, este un plan foarte bine elaborat. Indiferent daca va fi sau nu nevoie de a-l pune in aplicare, o serie lunga din aceste masuri pot fi aplicate si implementate pe termen lung, permanet, in ideea de a educa populatia spre un consum responsabil, dar si de a capata autonomia din punct de vedere energetic.
Cu toate aceasta, as sugera sa se elaboreze un program de subventionare (un procent) a panourilor solare pentru, si nu doar, consumatorii casnici. La momentul de fata, investitia intr-o astfel de instalatie pentru un consumator casnic, nu este rentabila nici dupa 20 de ani, motiv pentru care este mai econom si 'sigur' sa consumam energia electrica din retea.
Un astfel de program, implementat la nivel de tara sau regiune, si daca s-ar trece treptat la echipamente casnice pe baza de curent, ar reduce drastic consumul de gaze, intrucat majoritatea nevoilor casnice vor fi acoperite de energia produsa din surse fotovoltaice. Mai mult ca atat, 'mici' baterii de stocare -de ordinul 1-5MWe- a surplusului de energie produsa in timpul zilei de catre panourile solare, pot fi instalate in anumite statii (localitati) din sistemul electroenergetic. Nu in ultimul rand, si in aceeasi ordine de idei, statul ar trebui sa prioritizeze si sa dezvolte cat mai curand, liniile electrice de interconexiune cu sistemul electroenergetic roman.
Numai bine si succese.
Artur Racu

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice