ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Slusari Alexandru

27.06.2022, 08:07

Buna ziua. Chiar dacă modificările propuse sunt mai aproape de conceptul inițial al Asociației Forța Fermierilor, organizația vede în continuare multe carențe în acest proiect și anume:
1. Nu este clar de ce ar trebui să rămănă între beneficiari producătorii agricoli mari.
2. La clasificarea producătorilor agricoli micro, mici și mijlocii noi am propus un criteriu suplimentar de suprafață. Adică sunt eligibili toți producătorii agricoli, care dețin suprafață pănă la 4000 ha.
3. Declarația de proprie răspundere (Anexa 6) este una confuză. În textul documentului se face referința la criterii din legea 179/2016, însă în Declarația se cere completarea unor date cu suprafețele, ceea ce corespunde normelor din Legea 276/2016 cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural. Totuși, după care criterii se propune identificarea fermierilor micro, mici și mijlocii ?
4. Forța Fermierilor insistă asupra excluderii din cerere coloniței cu numerele cadastrale, care birocratizează enorm procesul de pregătire a dosarelor și propune că alocarea subvențiilor să aibă loc în baza certificatului confirmativ de la primăria și rapoartelor întreprinderilor agricole în Birou de statistică.
5. Totodată, Insistăm ca urgent să fie convocată ședința de lucru pentru a discuta textul modificărilor.

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice