ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Lazarenco Angela

10.02.2022, 10:25

O lege va fi aplicabilă, numai în cazul când, clar se vor statua atribuțiile și drepturiile fiecărei autorități în parte din domeniul mediului. Totodată, excluderea de suprapuneri de atribuții vor crea premise de înțelegere a cadrului normativ. Consider oportun să, propun crearea unei autorități publice/consiliu/direcți care nemijlocit va avea ca sarcină de bază, aplicarea de politici și control asupra ariilor naturale protejate de stat, adica asupra parcurilor naționale. Reglementarea statutară a ariilor naturale protejate de stat prin instituție publică din domeniului mediului. Or, o arie protejată de stat are ca obiectiv de bază protecția și conservarea biodiversități. La fel, ajustarea cadrului normativ existent la cadrul normativ european din domeniul ariilor protejate de stat. Reglementarea de atribuții și drepturi ai administrației parcurilor naturale vor detremina acțiuni concrete și de supraveghere.

Trombitsky Ilya

23.01.2022, 18:27

Prin prezenta Va trimitem raportului pr starea actuala a legilsatiei pr. Fondului de Stat a ariilor protejate cu propuneri.

Descarcă fișierul anexat

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice