ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

investitorilor asociația

19.10.2020, 09:44

Propunere:

Eliminarea interdicției pentru vânzarea prin internet a produselor din tutun și a produselor conexe, prevăzută în Legea nr.278/2007 privind controlul tutunului la art. 25 alineat (1) litera c) și în Hotărârea Guvernului nr.1065/2016 pentru aprobarea regulamentelor sanitare privind produsele din tutun şi produsele conexe în Anexa nr. 3, punctul 12 subpct. 1) litera c).



Argumentare:

De rând cu celelalte țări ale lumii, în contextul Stării de urgență, iar ulterior, a Stării de urgență în sănătate publică, agenții comerciali de pe întreg teritoriul țării s-au reorientat în măsura capacităților, către comerțul online / prin internet pentru majoritatea bunurilor și produselor.



Este bine-cunoscut faptul că societatea modernă alege din ce în ce mai mult să funcționeze prin internet, pe platformele online, fapt ce garantează libera circulație a mărfurilor și constituie deja un principiu fundamental al comerțului. Felul de a construi afaceri și a face vânzări s-a schimbat semnificativ în ultima decadă la nivel global, dar și în Republica Moldova. Astfel, pentru tot mai multe state, inclusiv România, Grecia, Irlanda, Islanda, Ucraina, Kazahstan, Emiratele Arabe Unite, și altele vânzările online a produselor din tutun și produselor conexe, a devenit o practică care simplifică semnificativ modul de desfășurare a activității comerciale, dar și pentru consumatorii adulți care aleg să cumpere online aceste produse. Menționăm și faptul că pentru produsele din tutun care nu arde se permite comercializarea online / prin internet.



Această propunere ar a facilita accesul agenților economici la instrumentele online, care pot da un impuls semnificativ dezvoltării economiei și pot stimula contribuțiile bugetare. Comerțul online este în măsură să reducă major expunerea reprezentanților din vânzări și a consumatorilor adulți la virusul COVID-19 și să simplifice modul de desfășurare a activității pentru mii de agenți comerciali, distribuitori, vânzători angro, rețele de magazine mari, supermarketuri etc.

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice