ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Viorelia MP

20.07.2020, 19:22

Deci dumneavoastră, dragi miniștri, ce ați propus acest proiect de hotărîre, considerați că munca personalului administrativ-gospodăresc nu are nici o importanță! Deci, haideți dar, dragi colegi, contabili, economiști, juriști, ingineri, conducători auto, ș.a. să nu facem nimic și să vedem cum se vor descurca toți, a? Conștientizați vă rog că pentru ca o instituție să lucreze eficient, e nevoie de lucru în echipă! Nu știți dragi miniștri "competenți" cum e constituită o orgranigramă au unei instituții? Ce de important este ca toate nivelurile/ departamentele să lucreze optim? Și nu e vorba de cîți bani vor primi personalul medical, că suntem individioși, nuu din contra, ne bucurăm că colegii vor fi motivați și răsplătiți conform efortului depus zi de zi. Dar nu este corect față de alt personal, este discriminatoriu ce ați făcut, și aceasta va afecta emoțional mult pe ceilalți oameni care contribuie la funcționarea adecvată a instituțiilor medicale. A și da! Vă rog nu uitați sa atenționați pe cei din fond, să facă acorduri adiționale și să ne contracteze bani pentru aceste majorări. Numai noi știm cît e de greu să împarți banii, că din ianuarie nu s-a mai dat nici un ban în plus pentru majorările din aprilie, pentru indicii Covid și dacă nici acum nu vor majora contractele, va fi foarte interesant 😊. Rușine!

Bojascu Galina

20.07.2020, 17:18

Vreau sa-mi exprim dezacordul referitor la proiectul de decizie. Ar fi oportună abordarea echitabilă către toate categoriile de personal din cadrul instituțiilor medicale, care nevizibil dar substanțial contribuie la organizrea activității continue în procesul medical.

Blanari Valentina

20.07.2020, 17:06

O decizie incorecta si injositoare in adresa anagajatilor nemedicali, munca carora presupune deasemea efort intelectual, nemijlocit al contabililor de salarizare, volumul de lucru al carora s-a majorat, luînd in consideratie achitarea suplimentelor pentru indicatori de performanță, desemenea suplimentar calcularea indicatori COVID, a modificarilor permanente incluse in sistemul de salarizare, desemenea si legislatiei in domeniu.

Pintea Igor

20.07.2020, 13:51

Dar ce facem cu inginerii biomedicali care instalează, repară sau deservesc dispozitivele medicale din sălile cu pacienți infectați? Trebuie de majorat salariul la toți angajații din domeniul medical, de alt fel vor pleca toți din țară!

Melnic Irina

20.07.2020, 11:40

Consider necesar revizuirea proiectului H.G. prin prisma abordării complexe a salarizării tuturor angajaților din sistemul medical, inclusiv personalul auxiliar , care contribuie indirect la realizarea actului medical.

Тимофеева Ирина

20.07.2020, 11:34

Решение правительства о повышение зарплаты медработникам очень правильное. Но почему в проекте нет пункта о повышении зарплаты административно –хозяйственному песоналу?
Президент Игорь Додон пообещал в два раза повысить зарплату сотрудникам медучреждений. Об этом глава государства заявил 25 мая после заседания с премьер-министром Ионом Кику и спикером парламента Зинаидой Гречаной. «Не только врачам и медсестрам, а всем сотрудникам системы здравоохранения», — добавил Додон https://newsmaker.md/rus/novosti/god-medrabotnika-dodon-poobeschal-v-dva-raza-povysit-vracham-zarplaty/
Чем мы провинились? Разве не мы бок о бок с медицинскими работниками каждый день ходили и ходим на работу и честно выполняем свои обязанности? Помогаем во всем качественной работе медучреждения –подготавливаем и заключаем контракты по закупке реактивов и медикаментов, медоборудования и мединструментария своевременно составляем финансовые и статистические отчеты, начисляем зарплату, доплаты за качественные показатели, премии, ведем учет прихода и расхода материальных ценностей, тестируем и ремонтируем медоборудование. Согласно проекту зарплата АХЧ останется на прежнем уровне- 34,0 лея за час, а работа среднего медперсонала увеличится до 44,0 леев за час, младшего медперсонала до 22 леев за час. Если в проект не будут внесены изменения по повышению зарплаты АХЧ, то в результате двойного повышения зарплаты, кроме АХЧ, наша зарплата приравняется зарплате младшего медперсонала -32,65 лей за час.
Тогда все работники АХЧ - работники с высшим и средним специальным образованием- пойдут мыть коридоры (все работы хороши), а ответственность за нашу работу пусть берет на себя кто-то другой ,
Я очень надеюсь что эта несправедливость, эта дискриминация будет устранена, и обещание нашего президента Игоря Додона о повышении зарплаты всем сотрудникам системы здравоохранения будет выполнено.

Manea Liudmila

20.07.2020, 11:25

Solicitam includerea aspectului de salarizare si pentru personalul administrativ-gospodaresc, care activeaza alaturi de colegii medici si de zi si aduce tot aportul in activitatea medicala.

Melnic Irina

20.07.2020, 11:17

Consider necesar revizuirea proiectului H.G. prin prisma abordării complexe a salarizării tuturor angajaților din sistemul medical, inclusiv personalul auxiliar , care contribuie indirect la realizarea actului medical.

Daneliuc Angela

20.07.2020, 10:41

Pentru stabilitatea cadrelor şi eficienţa funcţionării spitalului, venim cu propunerea de a majora salariile de funcţie şi personalului administrativ-gospodăresc.

Lunga Dora

20.07.2020, 10:15

Un proiect mult dorit. includeți aspectului de salarizare și pentru personalul nemedical din cadrul IMSP

Ч Марьяна

20.07.2020, 10:06

Includeți va rog în proiectul posibilitatea îmbunatațirii condițiilor de muncă și motivare corespunzătoare a lucrătorilor nemedicali

corceac ludmila

20.07.2020, 09:50

Un proiect mult dorit. Reieșind din denumire, ce stipulează salarizarea
angajaților din IMSP, s-a trecut cu vederea personalul nemedical, care în aceste instituții, zi de zi, activează și se supun riscului, alături de colegii medicali.
Astfel, întru asigurarea integrității activității medicale, și neadmiterii unor inegalități și descriminări de abordare, consider oportun, revizuirea proiectului nominalizat cu includerea reglementarii aspectului de salarizare și pentru personalul nemedical din cadrul IMSP.

K Irocika

20.07.2020, 09:15

Foarte corect spus sustin aceasta parere, ba chiar mai suntem egalati cu personalul medical inferior si de fiecare data va staruiti sa ne discriminati sa nu ne platiti după meritul nostru si munca asiduă pe care o depunem zi cu zi pentru ca suntem implicati in executarea actului medical și in procesul de lupta contra pandemiei de Covid-19. Solicitam sa ne majorati salariile cu 30% pentru toți angajații deoarece fiecare isi aduce aportul in procesul dat conform fucției deținute și suntem supuși riscului și pericolul pentru viață și sănătate.

cenusa tatiana

20.07.2020, 09:02

Consider acest proiect bine venit. Totusi, desi reglementeaza salarizarea personalului din IMSP, sa comis o abordare unilaterala, pe motiv ca a fost omisa echipa de personal nemedical din cadrul institutiilor medicale. Mentionam ca zi de zi, acesti oameni, alaturi de personalul medical, contribuie indirect la calitatea actului medical.Astfel sa produs o inechitate ce tine de salarizarea activitatii bioinginerului, juristului, specialistului din cadrul resurselor umane,contabil,economist,specialist in achizitii publice,care formeaza o echipa intreaga intro institutie medicala.Vin cu rugamintea sa fie revizuit proiectul dat cu completarea punctelor ce tin de majorarea salariului personalului nemedical in cadrul IMSP.

Cibotaru Vica

17.07.2020, 15:47

Foarte bine gindit acest proiect, ca un specialist in Tehnologii informaționale, un bioinginer, un contabil, un jurist sa primeasca un salariu egal cu un asistent cu studii medii de specialitate sau chiar si mai mic. Ar fi binevenit dar atunci ca ei senestatator sa se descurce, sa deserveasca retele si programele IT, sa faca mentenata dispozitivelor medicale,sa petreaca proceduri de achizitie publica pe portalul achizitiilor, sa faca contracte, sa comande, receptioneze, sa duca evidenta cu raportarea inclusiv pe fiecare tip de bun lunar saptaminal, uneori si zilnic informatii solicitate, inclusiv si pe echipamente de protecție,raportarea catre CNAM a tuturor darilor de seama, CNAS, FISC si alte instanțe.Consideram ca intr-o echipa oamenii trebuie apreciati la fel, fara discriminari.

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice