ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

M DDP-191

11.01.2020, 20:22

Dr. Ungureanu Iurie a scris

M DDP-191

11.01.2020, 20:20

Dr. Ungureanu Iurie Nu creați Licee teoretice, creați Licee profesionale care au drept scop formarea personalității autonome și creative a elevilor/studenților, garantând o pregătire de înaltă calitate, fundamentată pe cunoștințe de cultură generală și formarea de competențe profesionale, care să le permită elevilor, exercitarea unei profesii și o continuare a studiilor în învățământul superior sau în realizarea unei afaceri personale.
Disciplinele teoretice trebuie să fie comasate. Biologie, Fizică și Chimie să fie studiată în cadrul disciplinei Științele Naturii, Istoria și Geografia să fie studiate în dependență de profesie. Limba Română, Limba străină și matematica - ”Discipline fundamentale” .

Gorincioi Valeriu

11.01.2020, 10:14

Propun ca din cele doua discipline EPS si Dezvoltarea Personală sa ramana doar una, pentru a preăntîmpina dublarea și suprasolicitarea elevilo. De regândit necesitatea completării diferitelor registre si fise de auto și evaluare la aceste discipline - care e rolul lor în spiritul anunțat de debirocratizare, poate de a le înlocui cu niște sondaje on-line? De introdus in plan cadru - managementul clasei - echivalentul orei de diriginție care ar avea 50% subiecte recomnadate ( sa nu se suprapună cu EPS! ) și 50% subiecte la decizia dirigintelui, elevilor, părinților!

Morari Marina

03.01.2020, 16:40

În Repere metodologice nu sunt incluse modele de Plan-cadru pentru profil Sport și Arte. Istoric, deja este dovedit faptul ca în procesul de reforma trebuie de sincronizat acțiunile pentru toate profilurile!!! În doua decenii s-au perindat 3 curricula în sistemul de învățământ general, dar Școlile de arte/ muzică, Centrele de creație pentru copii au rămas fără Curricula. Dacă în „Metodologia...” de față nu vor fi incluse modele de Plan-cadru pentru profil Arte și profil Sport, riscăm să distrugem acel puțin bun pe care cu greu mai există în RM. O reformă la nivel de sistem nu poate acționa insular. Mult succes în continuare!

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice