ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Aurelia Fricațel

19.03.2019, 21:11

Bun găsit! Am examinat cu mare atenție Metodologia de evaluare a instituțiilor de învățământ general/ proiectul/.Mulțumim mult pentru munca depusă!Propun ca capitolul VI, punctul 84 (d) să fie completat.,,În cursul vizitei de evaluare,Instituția oferă Comisiei condiții pentru obținerea altor informații/.../ legate de activitatea Instituției".E necesar de conctretizat care informații.

ABECELUȘ Școala-Grădiniță

14.03.2019, 17:15

Cu referire la Anexa 4, considerăm că nu poate fi aplicată fără a fi modificată, în cazul creșelor, școli-grădinițe, școli primare, centre after-school, centre de creație, gimnazii, licee, școli de artă, cluburi sportive, aşa cum prevede prezenta metodologie.

ABECELUȘ Școala-Grădiniță

13.03.2019, 14:08

Bună ziua!
Pentru că în cap- I DISPOZIȚII GENERALE
pct. 12. este prevăzut că "Evaluarea externă în vederea acreditării se realizează, de regulă, o singură dată și se aplică: a) instituțiilor de învățământ publice de tip liceu; b) instituțiilor publice de învățământ extrașcolar; c) instituțiilor de învățământ private de orice nivel de școlaritate și specific de organizare (creșe, școli-grădinițe, școli primare, centre after-school, centre de creație, gimnazii, licee, școli de artă, cluburi sportive etc.);" iar în cap.
IV. EVALUAREA EXTERNĂ ÎN VEDEREA ACREDITĂRII,
pct.34. este scris că, "Instituțiile de învățământ de tip liceu și instituțiile de învățământ extrașcolar care activează la momentul intrării în vigoare a prezentei Metodologii se supun procedurii de acreditare fără să fi trecut anterior prin evaluarea în vederea autorizării de funcționare provizorie." se cere o expunere clară pentru a nu lăsa loc de interpretări. Dacă avem,totuşi, un capitol aparte în care este expus modul de evaluare în vederea acreditării, lucrurile urmează a fi redate explicit.
În versiunea dată, se poate zice că, într-adevăr, toate instituțiile de învățământ indiferent de forma juridică sun supuse procedurii de evaluare în vederea acreditării, doar că mecanismul dat se referă doar la instituțiile de tip liceu.

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice