ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Guțu Emilian

08.11.2018, 17:31

Analizând în paralel Metodologia privind repartizarea timpului de muncă a cadrelor didactice și manageriale din instituțiile de învățământ profesional tehnic și Proiectul de lege privind sistemul unitar de salarizare apar întrebări ce țin de volumul de muncă al cadrelor didactice care în Metodologie la p.11 este stipulat că poate fi stabilit până la 1,5 salarii de funcție cu realizarea muncii suplimentare în cadrul orelor de program iar în Proiectul de lege privind sistemul unitar de salarizare Anexa 7 p. 16 stabilește că volumul de muncă a cadrelor didactice nu trebuie să depășească 1,25 norme didactice. la fel și cu cadrele manageriale - Metodologia (p.5) permite cumulul intern până la 360 ore iar Proiectul de lege privind sistemul unitar de salarizare Anexa 7 p. 16 stabilește permisiunea cadrelor de conducere de a desfășura activitate didactică până la 0,25 din norma didactică.
Sperăm că vor fi efectuate modificări la Proiectul de lege privind sistemul unitar de salarizare.

palade gabriel

08.11.2018, 11:14

Referitor la METODOLOGIA privind repartizarea timpului de muncă a cadrelor didactice și manageriale din instituțiile de învățământ profesional tehnic, p.9 apare o întrebare:
De ce se menține această inechitate de salarizare a cadrelor didactice între învățământul general și cel profesional - la același timp de lucru (anul calendaristic minus 62 zile concediu) cei din învățământul general fac efectiv pentru aceiași remunerare 630 ore, iar cei din ÎPT fac 720 ore?

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice