ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

17.09.2018, 20:12

Cat e de grava situatia la moment:
Copii și adulți care nu au suferit de nici un fel de alergii spontan încep să fie alergici la polenul de Ambrozie. Sunt cazuri când unii membri ai familiei devin alergici mai târziu ca alții. Sute de persoane, aproape 20% din grupul Stop Ambrozie Moldova, nu au suferit de alte alergii înainte de a deveni alergici la polenul de ambroziei.
Unele persoane au devenit alergice char anul acesta 2018. Printre acesti oameni sunt femei gravide sau care alapteaza care sunt limitate in folosirea medicametelor si suferă deosebit de grav. Sunt afectati si oameni care lucreaza in camp care inceteaza a fi capabili de munca in perioada August, Septembrie din cauza ambroziei.
https://www.facebook.com/groups/1013254235510544/permalink/1033257500176884/

Luând în vedere faptul că ambrozia e o plantă foarte invazivă și greu de eradicat am următoarele propuneri privind combaterea ambroziei:

- Educația populației prin mass media și internet, despre pericolul polenului și simptomele alergiei. Este important de învățat oamenii sa identifice aceasta planta ca sa poată să o lichideze.
- Colaborarea cu Ministerul Educației pentru a introduce o lecție despre pericolul ambroziei în programa școlară. Copii trebuie sa știe sa identifice planta ca sa poată sa o nimicească. Asa o lecție s-ar încadra minunat in: Educația pentru Sănătate, Botanica, Ecologia etc.
- Colaborarea cu toate primăriile din R. Moldova. Este esențial ca toți Primarii și lucrătorii primăriilor din toată Moldova sa fie la curent de aceasta problema și sa ia măsuri spre eradicarea ambroziei. In special de pe marginea drumurilor.
- Sa fie obligați prin lege IS Spatii Verzi sa întreprindă toate măsurile necesare pentru eradicarea acestei plante;
- Sa fie format un grup de oameni care o sa lichideze ambrozia pe suprafetele ce nu sunt controlate de IS Spatiile Verzi.
- Sa fie stabilite amenzi similare celor din România;
- Sa fie implicată politia la amendarea persoanelor care nu lupta cu aceasta planta;
- Sa fie creat un site cu alerte, unde va fi raportate de către cetățeni teritoriile afectate, cu harta, fotografii, etc.,unde vor fi indicate și măsurile întreprinse, cu confirmare prin fotografii;
- Inclusiv disponibilitatea unei linii fierbinți de plasare a plângerilor privind existența plantei si răspuns obligatoriu la plângeri, în scris, timp de 15 zile, privind măsurile întreprinse
- Colaborarea și schimbul de informație cu Ministerele Agricole ale statelor vecine (Romania, Ucraina) care la fel lupta cu aceasta planta.
- Controlul importului de semințe, îngrășăminte și hrană pentru animale în privința contaminării cu semințe de ambrozie.

Чарановский Константин

16.09.2018, 13:29

Очень важно учесть, что период цветения амброзии полыннолистной вызывает очень сильное угнетение здоровья пациентов республики Молдова, вплоть до нетрудоспособности и инвалидности вследствие развития астмы а также возможны летальные исходы в следствии анафилактического шока. Для поддержания качества жизни необходима медицинская и медикаментозная поддержка в период профилактики и лечение последствий цветения амброзии полыннолистной, для этого предлагаем внести в перечень гарантированных бесплатных медикаментов все лекарства необходимые для помощи и поддержки пациентов страдающих от аллергической реакции на цветение амброзии полыннолистной.

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice