ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

02.08.2018, 16:16

1.Proiectul Hotărârii Guvernului privind completarea Regulamentului circulației rutiere nr.357 din13.05.2009 contravine legislației
și normelor de construcție ale Republicii Moldova (Regulamentul Circulației Rutiere și Documentului Normativ NCM D.02.01:2015 privind Proiectarea drumurilorpublice).
2.Acest proiect contravine recomandărilor instituțiilor internaționale în domeniul planificării urbane și a Comisiei Europene.
3.Deși își asumă sporirea accesibilității a trotuarelor și a căilor pietonale în localitățile urbane aglomerate, acest proiect, în forma propusă, va legitima într-o anumită măsură practica parcării ilegale pe trotuare și va agrava și mai mult situația infrastructurii pietonale din mun. Chișinău.
4.Aplicarea noii prevederi nu este prevăzută expres și lasă loc de interpretare și poate duce la conflicte și litigii între conducătorii auto și pietoni sau poliție.

Aici puteți vedea argumentarea desfășurată împotriva acestei modificări: https://www.scribd.com/document/385279140/Solicitare-Anulare-Modificare-RCR-Parc%C4%83ri-1-metru

Grosu Ion

02.08.2018, 11:30

Ce facem cu părinții care au gemeni și căruciaore mai late de 1 metru?
Ce facem cu oamenii în cărucioare mai late de 1 metru?
Ce facem în caz de incendiu, dacă din trotuar rămîne doar 1 metru?

Un proiect extrem de nociv și periculos, de la care pierdem toți.

31.07.2018, 18:16

Foarte proastă idee.
Iată doar unul din sutele de scenarii în care legea s-ar manifesta prost:
Se parchează cineva pe trotuar și lasă 1,5 m liberi. Dar afară se topește zăpada și metrul acela jumătate pe care l-a cedat cu atâta milostivenie pietonilor.. e exact sub țurțuri!

Trotuarul este PENTRU PIETONI, carosabilul este PENTRU MAȘINI.
Fără jumătăți de măsură!

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice