ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Economic Dialog

25.06.2018, 12:34

Proiectul legii cu privire la completarea Legii nr. 220 din 19 octombrie 2007 privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice şi a întreprinzătorilor individuali instituie proceduri suplimentare la înregistrarea pesrsoanelor juridice și a înterprinzătorilor individuali, iar acest lucru va afecta negativ poziția Republicii Moldova în clasamentul internațional Doing Business al Băncii Mondiale, în special indicatorul Lansarea afacerii.
În prezent Legea concurenței nr. 183 din 11 iulie 2012 instituie suficiente măsuri pentru redresarea încălcărilor la realizarea concentrărilor economice nenotificate către Consiliul Concurenței. Astfel, conform prevederilor art. 26 din Legea 183/2012 prevede măsurile de restabilire a situației anterioare.
Totodată vreau să menționez că completarea listei de documente necesare pentru înregistrarea de stat a persoanei juridice cu lit. c1) care este propusă în acest proiect ar putea crea situații de blocaj, or ar putea exista cazuri când Consiliul Concurenței nu poate supune evaluării o posibilă concentrare economică pentru că nu se încadrează în limitele prevăzute la art. 22 al legii concurenței, dar organul de înregistrare de stat nu poate face înregistrarea în registrul de stat pentru că nu au fost prezentate toate documentele necesare de către solicitant.
Considerăm neoportună completarea articolului 7, alineatul (1) cu litera c1) pentru legea nr. 220 din 19 octombrie 2007 în forma în care a fost propusă în prezentul proiect.

Cu respect,
Roman Ceban
Manager de Politici și Advocacy
Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice