ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

02.05.2018, 16:07

1) Pentru prioritatea III, pt. 3 "Implementarea platformelor/soft-urilor antiplagiat în universități" nu este indicata sursa de finantare.
2) Sistemele respective trebuie sa fie implementate la nivelul national cu modificarea legislatiei. De exemplu, in Slovacia toate lucrarile de curs, de diploma si articolele ale studentilor trec in mod obligatoriu (prin legislatie) controlul prin aceasta platforma.

Corina Ciubotaru

25.04.2018, 18:25

1). În scrisori metodice este stipulat: "Nu se admite impunerea elevilor de a procura alte surse de învăţare decât cele recomandate regulamentar de Ministerul Educaţiei".(interpretativă sugestie...). Direcțiile de Învățământ vin cu formulări către elevi și cadrele didactice: "Vă propunem sau Vă îndemnăm să cumpărați romanul lui X, și caietul de teste de la Y" (și chiar indică numărul concret, în dependență de câți elevi învață într-o instituție) așa că formularea din proiect ["...caiete cu evaluări, teste"] nimeni nu se va conduce, dar vor executa fără scuze.
2). Colectarea banilor pentru reparații și procurarea tehnicii,lucrări practice și de laborator-inițiativa vine de la părinți?!.Sunt nemulțumiți-părinții de condiții și tehnică. Atunci ce tip de corupție este?!.
3). Sunt instituții de învățământ preuniversitare din municipii, orașe care vor tăcea și în comun acord cu părinții și elevii vor continua să colecteze sume mari de bani=acord. Și aceștia din urmă, nici o dată nu vor sesiza că sunt acte de corupție?!....???.
4). Dar cum rămâne când în oraș sau municipiu și chiar raion: Asociația de părinți care au acte de înregistrare, documente; achită impozite. Sunt de acord să existe în cadrul instituției (acordul membrilor prin cerere). Au intenții bune de a ajuta instituția să o promoveze prin participări la concursuri, motivarea extrinsecă, chiar și cooperare pentru a ajuta alți elevi (acte de caritare). [intenție care este uneori stringentă și binevenită, ca conlucrare].
5). În Universități și colegii să fie procurate programe de calculator, care verifică lucrările de licență sau master; e copy paste sau redactată de student/ă.
6). SIME este o activitate-povară pentru cadrele didactice din instituții de învățământ în afara orelor de muncă, ca voluntariat. Multe rubrici de completat...e prea mult.
7). Alocați de bani mai mari pentru instituții de învățământ: pentru rechizite școlare și materiale didactice, tehnică, produse de igienă, de curățenie; mobilier. Unele instituții nu le ajung bani (achită salarii și facturile), atât.

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice