ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Nik Perumov

15.03.2018, 22:41

LEGE Nr. 75 din 30.04.2015 cu privire la locuinţe
Articolul 5. Locuinţele şi folosirea lor
Constitutia R.M
Articolul 24. Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică
Articolul 28. Viaţa intimă, familială şi privată
Articolul 36. Dreptul la ocrotirea sănătăţii
Articolul 46. Dreptul la proprietate privată şi protecţia acesteia
LEGE Nr. 10din 03.02.2009 privind supravegherea de stat a sănătăţii publice
Articolul 5. Domeniile în supravegherea de stat a sănătăţii publice
Declaratia privind drepturile omului -art 12
Toate aceste legi si acte normative vorbesc despre dreptul cetatenilor sa fie protejati de catre stat in domeniile evidentiate-sanatatea,viata privata,integritatea psihica,drepturile si interesele legitime ale vecinilor s.a. Cetățenii Republicii Moldova doresc beneficii privind protecția sănătății și asigurarea condițiilor inofensive de trai. Dar acest regulament se axeaza numai pe o parte a problemei,este selectiv si limitat.De ce pe baza_NCM-E.04.02-2014 nu elaborati un Regulament Sanitar privind reglementarea zgomotului și vibrațiilor în clădirile de locuit, publice și pe teritoriul zonelor rezidențiale nu limitinduse numai la comertul interior, dar sa fie incluse toate sursele de zgomot care se produc in interiorul cladirilor, inclusiv si de la vecini. Astfel de reglamentari sint in Rusia,Ucraina,Georgia,Rominia si alte state. Aceasta este o problema stringenta pentru societatea noastra. Cetățenii necesita aparare de la zgomotele periculoase pentru sananatea lor, de exemplu muzica de la pian sau alt instrument muzical, sau centru muzical este mai mult de 80dBA, cind sunetul optimal care nu este pereculos pentru sanatate nu trebuie sa depasasca 55 dBA. Daca aveti intentii serioase privind apararea drepturilor cetatenilor pentru un trai sanatos si in conditii inofensive de trai,trebuie schimbati regulamentul,sau sa adoptati altul nou care se refera la reglamentarea tuturor zgomotelor si vibratiilor în clădirile de locuit, publice și pe teritoriul zonelor rezidențiale.

15.03.2018, 09:51

Очень важно, чтоб наряду с нормативами уровней шумов была четко зарегламентированна ПРОЦЕДУРА замеров шумов..
Мы являемся экономическим агентом, и мы столкнулись с такой проблемой, когда сосед вымогал с нас деньги под предлогом того, что ему шумно.. Нам пришлось сделать несколько экспертиз по замерам шумов.. И выяснилось, что для того чтоб определить уровень шума издаваемый каким-либо предметом, этот предмет необходимо поместить в абсолютно бесшумную камеру и только тогда осуществлять замеры..
В этом случае возникают несколько вопросов:
1. Каким образом можно определить размер шума издаваемого предприятием в условиях постороннего шумового фона? (Например в условиях шумового фона городского транспорта?)
2. Как определить, что именно это предприятие издаёт повышенный уровень шумов, а не другое предприятие, находящееся в том же здании или по близости?

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice