ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Goncearuc Diana

28.11.2016, 21:37

Nu sunt deacord cu această formă de salarizare....Adică cel care finalizează colegiul (2 ani de învățămînt după bacalaureat) va avea salariul de 3100 lei, pe cînd cel care absolvește universitatea (6 ani) + rezidențiatul(2 ani) în domeniul sănătății publice vor avea 3800 lei....Vedeți diferența?Și credeți că acesta e un stimul de a ramîne în continuare în acest domeniu(concretizez:epidemiologie) și în această țară?????sincer să vă zic....nu cred.Dezamăgită în final!

Povar Tatiana

28.11.2016, 11:42

Sunt de acord cu comentariile Dnului Vasile Sofronie. Pentru fortificarea și creșterea nivelului de performanță a Sistemului de Sănătate Publică, angajații necesită a fi motivați, în special trebuie de asigurat un salariu decent medicilor.
Din experiența personală de tânăr specialist (încă rezident) pot să afirm cu certitudine că fiecare al doilea coleg de-al meu este cu gândul de a pleca peste hotare, iar cei care rămân își găsesc un al doilea, al treilea loc de muncă pe la firmele farmaceutice sau nu neapărat în domeniul medical pentru că este imposibil de a face performanță cu 1300 de lei.
Entuziasmul, devotamentul profesional, dorința de schimbare și dăruința dispar dureros când nu îți poți asigura minimul de existență și ești apreciat la nivel mai scăzut decât salariul minim pe republică sau salariul unei dereticătoare. Despre ce performanță putem să vorbim?
Când cei de la guvernare și Ministerul Sănătății vor înțelege că dacă sunt construite sute de spitale populația nu devine mai sănătoasă? Cât vă veți mai bate joc de oameni, punând în pericol sănătatea copiilor și a întregii populații?
Numai un Sistem de Sănătate Publică puternic poate crea din Moldova un mediu sigur de trai, poate crește nivelul sănătății și bunăstării populației. Pentru că dacă nu știți investind în Sănătatea Publică, economisiți mult mai mult, asigurați creșterea economiei întregii țări și bunăstarea populației.
Medicii specialiști în sănătate publică trebuie motivați cu un salariu de cel putin 10 mii de lei, dar neapărat trebuie instituit un sistem de evaluare a performanțelor și în funcție de aceste performanțe efectuată și salarizarea.

Sofronie Vasile

28.11.2016, 10:55

Stimate domnule Vasile Sofronie,



Comentariile sunt publice, totuși puteți expedia sugestiile/propunerile Dumneavoastră personal responsabilului de proiect, la adresa de email indicată: vadim.aftene@ms.gov.md.



Vă mulțumim anticipat.



Cu respect,



Ana Bucur

Ministerul Sănătății,

Consultant Secția analiză, monitorizare și evaluare a politicilor

Tel.: 022 268 854

Sofronie Vasile

28.11.2016, 10:29

Stimate domnule Vasile Sofronie,



Comentariile sunt publice, totuși puteți expedia sugestiile/propunerile Dumneavoastră personal responsabilului de proiect, la adresa de email indicată: vadim.aftene@ms.gov.md.



Vă mulțumim anticipat.



Cu respect,



Ana Bucur

Ministerul Sănătății,

Consultant Secția analiză, monitorizare și evaluare a politicilor

Tel.: 022 268 854

Sofronie Vasile

28.11.2016, 09:06

Am citit cu atenție proiectul de salarizare. În nota informativă ați încercat să argumentați rolul SSSSP în Supravegherea sănătății populației, ați recunoscut că "acest serviciu beneficiază de cele mai mici salarii în rândul instituțiilor medicale". Se vede clar, doriți să faceți "mai bine" pentru acest Serviciu, cu salarii departe de cei din alte servicii, ba chiar să le dați salarii la nivelul asistentelor medicale!!!! Oare nu vedeți ce se face în acest Serviciu? Ați studiat ce nivel de corupție avem în acest Serviciu? Cum să vedeți....sunt clare motivele!!!! Evenimentele de ultimă oră (și altele ce au mai fost) vorbesc de multe!!!??? Ca cei din SSSSP să activeze mult mai eficient este necesar ca salariul
începător să fie măcar de 5800, și corespunzător vechime în specialitate - 6200, 6600 sau poate 7000. Rezidenții ar fi bine să primească 50% din salariul începător. Dar, salarii Mari...cerințe Mari! După aceasta le dăm posibilitate să facă performanță ......

Sofronie Vasile

23.11.2016, 11:47

Comentarile sunt publice?

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice