ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Pavlov Adelina

19.05.2016, 15:45

Un mecanism centralizat de raportare pentru agenţii economici este bunevenit. Dar făcînd trimitere la proiectul dat apar lacune, care ulterior vor pune în dificultate anumite procese, spre exemplu:
1. Formularul nr.2-03/l se prezenta către asigurător de angajator întru obţinerea statutului de persoană asigurată angajată prin activarea /dezactivarea poliţei de asigurare. Raportul privind calcularea şi transferul primelor de asigurare Fomular MED08 , care se prezintă trimestrial fiscului, ţine de calcularea şi transferul primelor la fondurile CNAM. Din moment ce se intenţionează să fie abrogat F 2-03/l cu aprobarea formularului FSIC16, care va fi mecanismul de activare /dezactivare a poliţelor de asigurare pentru pesoanele angajate?
2. în proiectul de lege se propune modificarea art.27 din Legea cu privire la mărimea, modul şi termenele de achitare a primelor de asigurare nr.1593, dar ce facem cu lit.e), alin. (2), artr.10 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală nr.1585 din 27.02.98???
3.În Nota informativă se propune abrogarea Ordinului CNAM nr.368 din 19.08.2015 deoarece se propune raportarea centralizată la SFS. Dar ce facem cu alte două formulare acre au fost aprobate prin acelaşi ordin al CNAM - formular 2-04/l cu instrucţiunea de completare şi formular 2-15/f cu instrucţiunea de completare???

Cazacu Dmitrii

17.05.2016, 16:11

Здравствуйте. Хочу прокомментировать форму отчета.
1. в проекте указано "Totodată, tabelul 3 va conține informații cu privire la primele de asigurare obligatorie de asistență medicală – date ce se conțin în prezent în raportul MED08", но я не нашел этих данных. Может здесь ошибка?
2. Также сказано, что аннулируется форма REv5. На практике сейчас мы сталкиваемся с тем, что ее просят в некоторых случаях (например, при выходе в декрет на сотрудника иногда просят). Как будет в этом случае? Надо будет сформировать отчет по одному человеку?
3. Ничего не сказано о способе сдачи отчета. Его надо будет сдавать электронно?

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice