ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Victor Schiopu

26.05.2016, 11:30

Cu stima si respect pentru cei care au lucrat la prezentul proiect de lege a mecanismului de salarizare, sper din tot suflet sa treaca in toate instantele competente. Consultind anexele la prezentul proiect de lege tin sa mentionez ca medicii rezidenti din start sunt pusi intr-o situatie de nedreptate sociala.
Or, cum un specialist care invata 6 ani si care pentru a obtine o specialitate de profil trebuie sa invete 3-5 ani (in suma 11 ani) sa fie remunerat cu un salariu de 2000 lei, spre comparatie Personal medical cu studii medii de specialitate 2700 lei (4 ani de studii), Personal medical inferior, soră econoamă- 2300 lei, personal medical inferior 1900 lei? Oare medicul rezident va fi motivat sa ramina in R. Moldova?

Prepelita Ecaterina

25.05.2016, 12:11

De ce nu sunt luaţi în calcul asistentele medicale care activează în instituţiile preşcolare şi şcolare?
Chiar sunt salarizate la minim, mai rau decît personalul auxiliardin orice altă instituţie publică; Exemplu asistent medical cu o vechime în activitate de 30 ani, categorie superioară şi e tarifiată într-o grădiniţă cu 285 copii, cu un salariu de funcţie 1342. Atunci cum poate instituţia de învăţămînt să angajeze un tinăr specialist ca asistent medical sau ne dezicem de asistent medical şi facem numai educaţie fără asistenţă medicală primară?

Duca Raisa

12.05.2016, 17:54

Este asa functie - vecedirector nursing in Moldova ?

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice