ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Peru Corneliu

22.10.2015, 20:42

Apare evident întrebarea ce se fa face în CS de Sănătate unde activează un singur medic fiind șef ai CS și ce rămâne cu lucrul lui ca medic de familie , HG prevede numai 0,25 de salariu , dar restul ? Cum fa fi remunerat lucrul acestui pe tot CS de Șănătate . Cum HG prevede remunerarea altor specialiști în SC ce fac manopere chirurgicale (oftalmologi , ORL , ginecologi ... chirurgia de o zi ....?! ) . De fapt era mult mai bine dacă deja era elaborat și proiectul indicelor de performanță în toate ramurile de medicină cu elaborare unor indicatori inter-sectoriali , care va arăta dinamica deservirii beneficiarului din AMU spre AMP sau AMS , corelația și continuitatea acestor servicii .

Sacha Alex

22.10.2015, 16:33

00

Reicu Ion

22.10.2015, 13:42

Sunt extrem de curios să aflu care sunt acele argumente, conform cărora salariile angajaţilor din medicina de urgenţă trebuie să fie mai mici decât ale celor din medicina de familie ??? numai deatâta că nu sunt destui doritori să activeze în medicina de familie? "Mâine" nu vor fi doritori nici în serviciul de urgenţă !!! Autorii cifrelor se pare că sunt "lucrători de oficiu, în sfera finanţelor" , care nu prea au idei despre realităţile lucrului zi de zi în sistemul de urgenţă, despre lista enormă de riscuri şi factori nocivi (la care guvernul vechi a stabilit un supliment mizerabil de 160 lei...)
Protestez în privinţa salariilor fixe mai mici pentru cei de la urgenţă, şi propun să fie ridicate cel putin la nivelul medicinii de familie.
În schimb, apreciez faptul, că şi tinerii specialişti vor putea beneficia de o încurajare şi motivaţie de a activa în sistemul medical.

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice