ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Puiu Ivan

20.01.2014, 10:17

Cu referire la Propunerea de politică publică "Reducerea poverii certificatelor de concediu medical asupra bugetului public naţional"
1) optiunea 0 (MAI MULD DA) ar fi cea mai binevenita, in cazul unei responsabilizari reale a medicului care elibereaza certificat de concediu medical neintemeiat (exemplu de penalizare a acestui medic: medicul va recupera cheltuielile din salariul propriu sau, daca aceasta suma este mai mare, prin decizia judecatii, el va fi fortat sa ramburseze toata suma pe parcursul unei perioade de timp)
Optiunea 1. (MAI MULT NU DECIT DA) Nu va fi acceptata de Sindicate. Chiar daca exista asemenea practici in Europa si noi dorim sa le preluam, ar trebui implementate TOATE politicile sociale de acolo, nu numai acest articol ce tine de concediul medical
Optiunea 2. (MAI MULT NU DECIT DA) Poate ca optiunea ar fi eficienta, dar cit de simple vor fi schimbarile mecanismelor de formare a fondurilor... sunt multe categorii care nu pot fi atit de usor transferate la CNAM, etc.
Cu mult respect,
I.Puiu, conferentiar universitar, catedra medicina de familie si grupa de rezidenti 109

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice