ДОБАВИТЬ ИЛИ ОТВЕТИТЬ В КОММЕНТАРИИ

1800 символы


Добавить файл (doc, docx, xls, xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

ANDREI PINZARU

10.12.2023, 17:33

La modul practic se evidențiază aplicarea neconformă a prevederilor legale în raport cu procedura de îmatriculare a autovehiculelor și defavorabilă în raport cu solicitantul de serviciu, care afectezează substanțial poziția beneficiarilor de serviciu public. Astfel, se constată că Raportul de identificare a vehiculului (RIV) în cazul prezentării documentelor în copii se perfectează exclusiv de către (Laborator) Biroul identificare Autovehicule „Centru”, „Nord” sau „Sud”, , ceea ce presupune că solicitanții din regiuni urmează să se deplaseze fizic cu vehiculele doar în acest trei Centre pentru perfectarea acestei proceduri, ceea ce este ineficient și inoportun, aceasta în condițiile în care Agenția Servicii Publice dispune de mijloace software de comunicare și conlucrare între subdiviziunile teritoriale. În acest sens, se atestă o discrepanță situațională evidentă între aspectele regulatorii ,,de jure” și aplicarea ,,de facto” a normelor juridice, or practica existentă contravine vădit pct.27 din anexa nr.2 al Hotărîrii Guvernului nr.1047/1999, care prevede organizarea serviciului prin intermediul sistemelor informaționale.
În concluzie, se atestă necesitatea reglementării exprese a modului de eliberare a Raportului de identificare a vehiculului, prin punctarea expresă a posibilității perfectării acestui serviciu în cadrul fiecărei subdiviziuni teritoriale a Agenției Servicii Publice.

Descarcă fișierul anexat

Здесь отказ от ответственности Портал был разработан при поддержке программы USAID. Содержание этой страницы не обязательно отражает мнение Агентства США по международному развитию или правительства США. Общедоступный электронный сервис "УЧАСТИЕ" является частью стратегии правительства по внедрению электронного правительства