ДОБАВИТЬ ИЛИ ОТВЕТИТЬ В КОММЕНТАРИИ

1800 символы


Добавить файл (doc, docx, xls, xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Budeanu Dorin

06.08.2020, 13:06

Dupa o analiza a Programului National (atasat) am dori să menționăm că atît municipiul, cît și raionul Ungheni beneficiază de un șir de obiecte care cad în categoria infrastructurii de suport în afaceri, ca de exemplu Zona Economică Liberă Ungheni-Business, Centrul de Suport al Businessului Ungheni, Casa Antraprenoriatului Ungheni, mediul asociativ-privat dezvoltat cu experiență de colaborare și realizare a activităților menite să susțină mediul de afaceri. În acest sens, tinem sa Va informăm ca in mun. Ungheni din anul 2004 activeaza o asociatie obsteasca Casa Antreprenoriatului Ungheni.
Casa Antreprenoriatului Ungheni din mun. Ungheni, este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, non-profit creată cu scopul prioritar de a susţine dezvoltarea sectorului privat antreprenorial şi promovarea reformelor economice prin susţinerea şi consolidarea mediului antreprenorial din variate sectoare ale economiei, prestînd servicii profesioniste de informare, consultanţă, asistenţă si instruire.
Constituită prin aportul a patru Organizaţii Non-Guvernamentale (Centrul de Suport al Businessului Ungheni, Filiala Ungheni a Camerei de Comerţ şi Industrie din Moldova, Filiala Ungheni a Alianţei Franceze din Moldova şi Asociaţia Producătorilor Agricoli UNCALNIS) care de-a lungul anior au demonstrat ca reprezintă un partener de încredere pentru mediul antreprenorial din regiunea Ungheni, Casa Antreprenoriatului Ungheni îşi propune de a canaliza toate energiile creative din domeniul economic a regiunii Ungheni, pentru a realiza obiectivele prioritare ale sale.
Casa Antreprenoriatului Ungheni a fost creată cu asistenţa Proiectului UE/Tacis de Cooperare Transfrontaliera Ungheni, Republica Moldova, Perioada de implementare:: 02.10.2002 – 31.12.2004.
Tot din 2004 CAU gestioneaza un Business incubator. Business Incubatorul, parte componentă a CAU, oferă 32 spaţii pentru oficii echipate corespunzător ( de la 12.5 până la 17 m2, mobilier (masă. Scaun şi dulap) pentru activităţi de business diverse; sală de training şi conferinţă;
In toata aceasta perioada din 2004 CAU nu a beneficiat de asistenta financiara din partea APL, nici din partea altor donatori. A functionat în baza resurselor proprii si în baza serviciilor acordate contra cost, demonstrînd durabilitate și abordare responsabilă pentru buna funcționare.
In anul 2014 CAU a fost mentionata de catre ETF (European Training Foundation) ca una din cele mai bune comunitati antreprenoriale din UE, fapt cu care se mîndrește nespus de mult. Experiența CAU a fost transmis mai multor comunități europene, regiunea Ungheni fiind un adevărat exemplu.
Astfel, la compartimentul “VII – 3: Portofoliul de proiecte prioritare pentru mun. Ungheni” si anume “Construcția Centrului de business regional ”EXPUN”, care va include inclusiv un centru de birouri pentru activități TIC și BPO, Incubator de Afaceri, sală de conferințe și sală de expoziții, care va fi dezvoltat și operaționalizat în cooperare cu ODIMM (inclusiv gestionarea ulterioară)”, de comun accord cu Consiliul Raional Ungheni consideram oportună ideea dezvoltării incubatorului din cadrul CAU, ca infrastructură deja existentă și cu experiență, cu parteneriate bine stabilite la nivel local și international. Astfel, efectuarea investițiilor în modernizare și dotare a CAU ar fi mai eficientă, decît crearea unei infrastructuri de la zero.
În același, timp, susținem întregul Program, ca unul util pentru dezvoltarea municipiului Ungheni, de rind cu celelalte 5 orașe, în poli de creștere, fapt ce va influența pozitiv dezvoltarea socio-economică a acestora și a regiunilor în ansamblu.

Va multumesc
Dorin Budeanu
Director CCI RM Filiala Ungheni

Здесь отказ от ответственности Портал был разработан при поддержке программы USAID. Содержание этой страницы не обязательно отражает мнение Агентства США по международному развитию или правительства США. Общедоступный электронный сервис "УЧАСТИЕ" является частью стратегии правительства по внедрению электронного правительства