ДОБАВИТЬ ИЛИ ОТВЕТИТЬ В КОММЕНТАРИИ

1800 символы


Добавить файл (doc, docx, xls, xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Andoni Cristina

12.04.2013, 12:00

Acest proiect de strategie este un inceput. Citeva idei:
(1) pag.1 penultima bula - "Fiecare nou venit în serviciul public are dreptul la cel puţin 80 ore de instruire de inducţie"
As face 80 ore instruire obligatorie.
(2) "Fiecare funcţionar public care a beneficiat de peste 90 de zile de instruire pe an urmează să semneze un angajament în scris de a-şi continua activitatea în serviciul public. Cu toate acestea, nu există nici un mecanism de aplicare a
acestei norme" - care este sensul acestei stipulari daca nu exista un mecanism de aplicare?

In general, as face legaura dintre programul de dezvoltare si programul de evaluare a performantelor angajatilor. In primul rind nu este nici un sens sa inveti angajati neperformanti. Inainte de toate ar fi trebuie sa fie o atestare a cadrelor. In baza acesteia se identifica necesitate in instruire pentru angajat. Am dubii in metodologia Dvs. de identificare a necesitatii in instruire. De asemenea, este crucial sa fie identificat si descris care este procedura in cazul in care dupa instruire angajatul nu trece testarea sau se elibereaza din functie. Trebuie sa achite costul instruirii sau cum? Programul Dvs. contine multa "apa" insa putine mecanisme concrete de functionare. De program trebuie sa beneficieze doar angajatii performanti. Angajarea talentelor este o ideie buna insa nedezvoltata. Ce se intimpla cind se investeste intr-un talent, insa acesta pleaca la alt angajator? Este posibil sa se finanteze studiile master a unor functionari publici si sa se incheie contracte de angajare cu acestora? Daca programul Dvs. ar fi conex cu cel de evaluare a performantelor, atunci angajatii instruiti care trec cu brio testele si au o performanta buna, se vor motiva respectiv.
In concluzie, ideia este buna insa sint multe lacune si multe semne de intrebare. Seamana mai mult la o recomadare si nu la un program. Metodologia lipseste. Sper sa fie revizuita.

Здесь отказ от ответственности Портал был разработан при поддержке программы USAID. Содержание этой страницы не обязательно отражает мнение Агентства США по международному развитию или правительства США. Общедоступный электронный сервис "УЧАСТИЕ" является частью стратегии правительства по внедрению электронного правительства