ДОБАВИТЬ ИЛИ ОТВЕТИТЬ В КОММЕНТАРИИ

1800 символы


Добавить файл (doc, docx, xls, xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Присакарь Лидия

05.10.2018, 11:18

Colectivul pedagogic Liceului Teoretic ”Matei Basarab” din mun. Chișinău a analizat Proiectul Regulamentului de alocare a compensațiilor bănești anuale pentru personalul didactic din învățământul general public și vine cu următoarele propuneri:
Art.1: De specificat categoriile de personal care vor beneficia de alocațiile bănești după cum urmează:personalul didactic (educația timpurie, învățământul primar, gimnazial, liceal, special, extrașcolar, etc). De întrodus după personal didactic sintagma - manageri, metodiști/specialiști principali din cadrul OLSDÎ. Argumente: managerii, metodiștii/specialiștii principali din cadrul OLSDÎ sunt şi cadre didactice
Art.3: De specificat termenul concret de alocare a compensațiilor bănești – până la 15 august a fiecărui an. De stabilit termenul de alocare a compensațiilor pentru persoanele reâncadrate în câmpul muncii sau nou angajate pe parcursul anului.
Art.7: Acordarea compensației, în valoare de 2000 lei, fără impozitarea ei. Acordarea compensației se face separat de salariul de funcție.
Art.11: De completat: Compensațiile bănești pot fi utilizate pentru:
5)Rechezite de birou şi consumabile pentru printer/xerox.
6)cursuri suplimentare de formare continuă.
De specificat la procurarea unor echipamente,tehnicii de calcul a cărei sumă depăşeşte valoarea de 2000 lei să fie compensat în următorii ani de studiu.

nr.142 Cresa-gradinita

02.10.2018, 15:42

Grupul de inițiativă din sect. Botanica mun. Chișinău în ședința din data de 01.10.2018 a analizat Proiectul Regulamentului de alocare a compensațiilor bănești anuale pentru personalul didactic din învățământul general public și vine cu următoarele propuneri:
Art.1: De specificat categoriile de personal care vor beneficia de alocațiile bănești după cum urmează: personalul didactic (educația timpurie, învățământul primar, gimnazial, liceal, special, extrașcolar, etc).
De întrodus după personal didactic sintagma - manageri, metodiști/specialiști principali din cadrul OLSDÎ.
Argumente: Educația timpurie este desconsiderată ca prima treaptă de învățământ, dovadă fiind faptul neacordării alocației bănești de către Consiliul municipal Chișinău. S-au alocat surse financiare doar profesorilor din școli.
Art.3: De specificat termenul concret de alocare a compensațiilor bănești – până la 01 septembrie a fiecărui an. De stabilit termenul de alocare a compensațiilor pentru persoanele reîncadrate în câmpul muncii sau nou angajate pe parcursul anului.
Art.7: Acordarea compensației, în valoare de 2000 lei, se face pentru fiecare unitate de funcție, fără impozitarea ei. Acordarea compensației se face separat de salariul de funcție.
Art.11: De completat: Compensațiile bănești pot fi utilizate pentru:
5) cursuri opționale.
De completat cu un articol:
Bunurile materiale procurate de către cadrele didactice și manageriale din compensația alocată să fie luate la evidență contabilă și returnate la demisia persoanei.

Gvozdica gradinita N 31

01.10.2018, 11:28

Обсудив Проект Правительства Республики Молдова в отношении Положения о распределении ежегодных финансовых компенсаций государственному педагогическому персоналу , ДУ № 31 мун.Бэлць отмечает , что в условиях повышения уровня образования как в школах. так и в дошкольных учреждениях требуются определенные финансовые затраты на укрепление начатых реформ и обеспечение модернизации непрерывной системы образования , которые невозможны без материально-технического и учебно-методического оснащения. Важным преимуществом качественных образовательных услуг и ухода за детьми является уровень качество услуг , которые предоставляют дидактические кадры, вот почему важно шагать в ногу со временем. Педагогам необходимо закупать современные учебные пособия . специализированные журналы, словари, канцелярские принадлежности , проекторы, интерактивные доски . принтеры,пополнять учебные центры демонстрационным материалом, книгами, настольными играми, а также обслуживать ПК. Конечно . без финансов осуществить это невозможно, поэтому коллектив ДУ № 31 выступает "ЗА"принятие этого проекта , который открывает новые возможности как для отдельных дидактических кадров , так и для дошкольного учреждения в целом.

27.09.2018, 13:37

Totodată, rugăm să se expună clar: cazul în care beneficiarul, spre exemplu, procură un soft/calculator, costul căruia depășește suma de 2 mii de lei, este în drept cadrul didactic să utilizeze compensațiile pentru anii următori, pentru ca să-și acopere cheltuielile suportate anterior?

27.09.2018, 13:36

Consiliul General al Federației Sindicale a Educației și Științei a examinat proiectul Hotărârii de Guvern ”Cu privire la aprobarea Regulamentului de acordare a compensațiilor bănești anuale pentru personalul didactic din învățământul general” și propune:
1. În denumirea proiectului a prelungi cu următorul text ”profesional-tehnic și superior” (a introduce modificarea respectivă în tot restul documentului).
2. În p. 3 a completa textul cu sintagma ”an calendaristic”.
3. În p. 4 a înlocui în text cuvântul ”compensațiile” cu sintagma ”compensația anuală”.
4. A iniția modificarea Codului fiscal (art. 20) privind neimpozitarea acestor compensații bănești.

27.09.2018, 11:48

- la p. 6 ar fi bine să fie specificate categoriile de personal conform art. 53 din Codul Educației și să fie adăugată și categoria peronal de conducere -directorii, care la fel au nevoie de achiziționări pentru a avea un mamagment de calitate la nivel de instituție.
- la p. 7 să fie stipulată perioada când va fi alocată compensația de ex. ca la prima anuală care este achitată în luna august a anului
- să fie stipulat și despre cadrele didactice ce se angajează și pe parcursul anului de studii, când vor beneficia de compensație
- să nu fie impozitată compensația, să fie o sumă fixă
- odată cu indexarea salariului tarifar la început de an conform legii nr 355, la fel să fie indexată și această compensație.

27.09.2018, 07:08

E binevenită compensația dar ar fi binevenit de adăugat la punctul 11 materiale didactice specific educației timpurii în conformitate cu Standarde Minime de Dotare.

26.09.2018, 15:04

Mă întreb, din această alocație vor fi reținute impozitele?La procurarea necesarului didactic, vom plăti și taxa pentru valoare adăugată? În multe cazuri, guvernul vine cu o dispoziție despre scutirea pentru TVA.

26.09.2018, 14:54

Plata compensațiilor se face odată pe an, integral, într-o singură tranșă, în conformitate cu
pct.7 al prezentului Regulament.

Întrebare: Despre ce fel de an merge vorba: an de învățământ sau an calendaristic?

Здесь отказ от ответственности Портал был разработан при поддержке программы USAID. Содержание этой страницы не обязательно отражает мнение Агентства США по международному развитию или правительства США. Общедоступный электронный сервис "УЧАСТИЕ" является частью стратегии правительства по внедрению электронного правительства