ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Присакарь Лидия

05.10.2018, 11:18

Colectivul pedagogic Liceului Teoretic ”Matei Basarab” din mun. Chișinău a analizat Proiectul Regulamentului de alocare a compensațiilor bănești anuale pentru personalul didactic din învățământul general public și vine cu următoarele propuneri:
Art.1: De specificat categoriile de personal care vor beneficia de alocațiile bănești după cum urmează:personalul didactic (educația timpurie, învățământul primar, gimnazial, liceal, special, extrașcolar, etc). De întrodus după personal didactic sintagma - manageri, metodiști/specialiști principali din cadrul OLSDÎ. Argumente: managerii, metodiștii/specialiștii principali din cadrul OLSDÎ sunt şi cadre didactice
Art.3: De specificat termenul concret de alocare a compensațiilor bănești – până la 15 august a fiecărui an. De stabilit termenul de alocare a compensațiilor pentru persoanele reâncadrate în câmpul muncii sau nou angajate pe parcursul anului.
Art.7: Acordarea compensației, în valoare de 2000 lei, fără impozitarea ei. Acordarea compensației se face separat de salariul de funcție.
Art.11: De completat: Compensațiile bănești pot fi utilizate pentru:
5)Rechezite de birou şi consumabile pentru printer/xerox.
6)cursuri suplimentare de formare continuă.
De specificat la procurarea unor echipamente,tehnicii de calcul a cărei sumă depăşeşte valoarea de 2000 lei să fie compensat în următorii ani de studiu.

nr.142 Cresa-gradinita

02.10.2018, 15:42

Grupul de inițiativă din sect. Botanica mun. Chișinău în ședința din data de 01.10.2018 a analizat Proiectul Regulamentului de alocare a compensațiilor bănești anuale pentru personalul didactic din învățământul general public și vine cu următoarele propuneri:
Art.1: De specificat categoriile de personal care vor beneficia de alocațiile bănești după cum urmează: personalul didactic (educația timpurie, învățământul primar, gimnazial, liceal, special, extrașcolar, etc).
De întrodus după personal didactic sintagma - manageri, metodiști/specialiști principali din cadrul OLSDÎ.
Argumente: Educația timpurie este desconsiderată ca prima treaptă de învățământ, dovadă fiind faptul neacordării alocației bănești de către Consiliul municipal Chișinău. S-au alocat surse financiare doar profesorilor din școli.
Art.3: De specificat termenul concret de alocare a compensațiilor bănești – până la 01 septembrie a fiecărui an. De stabilit termenul de alocare a compensațiilor pentru persoanele reîncadrate în câmpul muncii sau nou angajate pe parcursul anului.
Art.7: Acordarea compensației, în valoare de 2000 lei, se face pentru fiecare unitate de funcție, fără impozitarea ei. Acordarea compensației se face separat de salariul de funcție.
Art.11: De completat: Compensațiile bănești pot fi utilizate pentru:
5) cursuri opționale.
De completat cu un articol:
Bunurile materiale procurate de către cadrele didactice și manageriale din compensația alocată să fie luate la evidență contabilă și returnate la demisia persoanei.

Gvozdica gradinita N 31

01.10.2018, 11:28

Обсудив Проект Правительства Республики Молдова в отношении Положения о распределении ежегодных финансовых компенсаций государственному педагогическому персоналу , ДУ № 31 мун.Бэлць отмечает , что в условиях повышения уровня образования как в школах. так и в дошкольных учреждениях требуются определенные финансовые затраты на укрепление начатых реформ и обеспечение модернизации непрерывной системы образования , которые невозможны без материально-технического и учебно-методического оснащения. Важным преимуществом качественных образовательных услуг и ухода за детьми является уровень качество услуг , которые предоставляют дидактические кадры, вот почему важно шагать в ногу со временем. Педагогам необходимо закупать современные учебные пособия . специализированные журналы, словари, канцелярские принадлежности , проекторы, интерактивные доски . принтеры,пополнять учебные центры демонстрационным материалом, книгами, настольными играми, а также обслуживать ПК. Конечно . без финансов осуществить это невозможно, поэтому коллектив ДУ № 31 выступает "ЗА"принятие этого проекта , который открывает новые возможности как для отдельных дидактических кадров , так и для дошкольного учреждения в целом.

27.09.2018, 13:37

Totodată, rugăm să se expună clar: cazul în care beneficiarul, spre exemplu, procură un soft/calculator, costul căruia depășește suma de 2 mii de lei, este în drept cadrul didactic să utilizeze compensațiile pentru anii următori, pentru ca să-și acopere cheltuielile suportate anterior?

27.09.2018, 13:36

Consiliul General al Federației Sindicale a Educației și Științei a examinat proiectul Hotărârii de Guvern ”Cu privire la aprobarea Regulamentului de acordare a compensațiilor bănești anuale pentru personalul didactic din învățământul general” și propune:
1. În denumirea proiectului a prelungi cu următorul text ”profesional-tehnic și superior” (a introduce modificarea respectivă în tot restul documentului).
2. În p. 3 a completa textul cu sintagma ”an calendaristic”.
3. În p. 4 a înlocui în text cuvântul ”compensațiile” cu sintagma ”compensația anuală”.
4. A iniția modificarea Codului fiscal (art. 20) privind neimpozitarea acestor compensații bănești.

27.09.2018, 11:48

- la p. 6 ar fi bine să fie specificate categoriile de personal conform art. 53 din Codul Educației și să fie adăugată și categoria peronal de conducere -directorii, care la fel au nevoie de achiziționări pentru a avea un mamagment de calitate la nivel de instituție.
- la p. 7 să fie stipulată perioada când va fi alocată compensația de ex. ca la prima anuală care este achitată în luna august a anului
- să fie stipulat și despre cadrele didactice ce se angajează și pe parcursul anului de studii, când vor beneficia de compensație
- să nu fie impozitată compensația, să fie o sumă fixă
- odată cu indexarea salariului tarifar la început de an conform legii nr 355, la fel să fie indexată și această compensație.

27.09.2018, 07:08

E binevenită compensația dar ar fi binevenit de adăugat la punctul 11 materiale didactice specific educației timpurii în conformitate cu Standarde Minime de Dotare.

26.09.2018, 15:04

Mă întreb, din această alocație vor fi reținute impozitele?La procurarea necesarului didactic, vom plăti și taxa pentru valoare adăugată? În multe cazuri, guvernul vine cu o dispoziție despre scutirea pentru TVA.

26.09.2018, 14:54

Plata compensațiilor se face odată pe an, integral, într-o singură tranșă, în conformitate cu
pct.7 al prezentului Regulament.

Întrebare: Despre ce fel de an merge vorba: an de învățământ sau an calendaristic?

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice