ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Stafiu Natalia

07.01.2020, 23:57

Recomandări privind modificarea/perfectarea Nomenclatorului tipurilor de documentație și rapoarte în educația timpurie:
1. De adăugat la categoria CADRUL DIDACTIC/EDUCATOR, CONDCĂTOR MUZICAL și organizatorul de educație fizică (în unele cazuri). ARGUMENT: sunt instituții în care există și acesta.
2. De adăugat la p.1 DOCUMENTE și Codul Educației.
3. De înlocuit la p.7 cadrul didactic/educator, conducătorul muzical cu suportul cadrului didactic de sprijin cu ECHIPA PEI. Argumant: în cinformitate cu Instrucțiunea de elaborare a Planului educațional individualizat.
4. La p.17, p.18, să facă parte din Anexa 1.2 la Portofoliul grupei de copii.

ABECELUȘ Școala-Grădiniță

06.01.2020, 16:33

Recomandări privind modificarea/perfectarea Nomenclatorului tipurilor de documentație și rapoarte în educația timpurie

1.De modificat titlul documentului ”Recomandări privind modificarea/perfectarea Nomenclatorului tipurilor de documentație și rapoarte în educația timpurie” prin formula ”Recomandări privind modificarea/perfectarea Nomenclatorului tipurilor de documente și rapoarte în entităţile de educația timpurie”.
2.În cazul în care entitatea prestatoare de servicii de educaţie timpurie se numeşte altfel decât IET, în documentele şi rapoartele elaborate se vor conţine denumirile oficiale ale persoanelor juridice emitente.
3.De făcut o explicație/referință pentru sintagma/noțiunea ”instituții de educație tinpurie”, în cazul în care nu este acceptată propunerea noastră pentru a oferi o claritate, dacă/sau toate tipurile de instituții care oferă servicii de educație timpurie se încadrează în acestea, inclusiv instituțiile private, statutul și forma de organizare a cărora nu se încadrează în tipurile de instituuții, conform Codului educației, art. 15, lit. a) și b), cum ar fi Centre educaționale, etc.
4.La categoria 1. ”CADRUL DIDACTIC/EDUCATOR, CONDUCĂTOR MUZICAL”, p.6, documentul ” Proiecte didactice ale activităților extrașcolare”de completat după cuvântul ”activităților” cu sintagma ”extracurriculare și”. Formula finală: ”Proiecte didactice ale activităților extracurriculare și extrașcolare (matinee, distracții, sărbători muzicale, excursii etc.), desfășurate conform Planului anual de activitate al instituției.”
5. La categoria 1. ”CADRUL DIDACTIC/EDUCATOR, CONDUCĂTOR MUZICAL”, p. 21documentul ”Raport lunar privind statistica frecvenței copiilor la nivel de grupă*”, se propune a fi transferat la categoria 3. ”DIRECTOR/ADMINISTRAȚIA IET”. Argument: nu este clar ce va conține acest raport elaborat de către educator, decât frecvența medie a copiilor și rata acesteia în %, pe când directorul IET are obligația/atribuția de a stăpâni informația privind frecvența copiilor.
6.La categoria 1. ”CADRUL DIDACTIC/EDUCATOR, CONDUCĂTOR MUZICAL”, p. 23, categoria 2. ”METODISTUL ȘI CENTRUL/CABINETUL METODIC”, p. 5 și categoria 3. ” DIRECTORUL/ADMINISTRAȚIA IET”, p. 14,documentul „Plan individual de dezvoltare personală și profesională” de omis cuvântul „personală” dintitlul documentului.
7.La categoria 2. ”METODISTUL ȘI CENTRUL/CABINETUL METODIC”, p. 11 documentul ”Schema orară a activităților de muzică și educație fizică (per grupe) în anul curent de studii”, de completat după sintagma (per grupe) cu sintagma ” și a activităților opționale (după caz)”. Varianta finală: ”Schema orară a activităților de muzică și educație fizică (per grupe) și a activităților opționale (după caz) în anul curent de studii”.
8.La categoria 3. ” DIRECTORUL/ADMINISTRAȚIA IET”, p. 2, documentul”Regulamentul de organizare și funcționare a IET”, la rubrica ”Perioada elaborării/ completării” de adăugat sintagma ”după caz”, formula finală ” Se perfectează în baza Regulamentului- tip al IET, anual se completează, după caz”. La rubrica ”Durata de păstrare”, de modificat cu varianta ”1-2 ani”.
9.La categoria 3. ”DIRECTORUL/ADMINISTRAȚIA IET”, p. 39 documentul ”Raport privind evidența copiilor de 0-7 ani din districtul grădiniței” de remarcat ”cu excepția instituțiilor private”. Argument: după instituțiile private nu sunt arondate districte școlare.
10.La categoria 3. ”DIRECTORUL/ADMINISTRAȚIA IET”, p. 42 documentul ”Raport cu referire la înmatricularea copiilor” de transferat după p. 31 documentul ”Cartea de ordine cu privire la copii”.
11.La categoria 4. ”ASISTENTUL MEDICAL”, p. 3 documentul ”Fișele medicale ale copiilor (F 026-u) și ale personalului” la rubrica ”Durata de păstrare” de completat cu sintagma ”sau de angajare a personalului în IET”.
12.La categoria 4. ”ASISTENTUL MEDICAL”, p. 12 și p. 15, în documentele ”Registrul privind starea sănătății lucrătorilor blocului alimentar” și respectiv ”Registrul de rebutare/triaj a bucatelor finite”, la rubrica ”Durata de păstrare” de schimbat varianta ”1 an”.
13.La categoria 4. ”ASISTENTUL MEDICAL”, p. 18, documentul ”Raport privind asistența medico-sanitară a copiilor” de descris/specificat ce va conține și de concretizat dacă este sau nu același ”Registru de ambulatoriu”, existent la moment.
14. La categoria 4. ”ASISTENTUL MEDICAL”, p. 20, documentul ”Registrul privind efectuarea procedurilor de dezinfecție, dezinsecție, deratizare” de transferat la categoria categoria 3. ”DIRECTORUL/ADMINISTRAȚIA IET” după p. 25. Argument: șeful de gospodărie/asistentul directorului pe probleme gospodărești fiind responsabil de efectuarea procedurilor de dezinfecție, dezinsecție, deratizare va duce și evidența acestor activități.
15.La categoria 5. ”MAGAZIONERUL/DEPOZITUL PENTRU PĂSTRAREA PRODUSELOR ALIMENTARE”, p. 1-3 la rubrica ”Durata de păstrare” de schimbat varianta ”1 an”.

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice