ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Istrati Viorica

06.11.2018, 13:36

buna ziua. vreau sa imi expun parerea referitor la proiectul de curriculum. 1. Păstrarea competențelor specifice integral, dar revizuirea și simplificarea unităților de competențe.
2. Excluderea activităților de învățare (care oricum se regăsesc în standarde, iar dacă autorii insistă pe prezența acestora – consider oportun includerea lor]ntr-un un ghid/suport metodic pentru implementarea curriculumului unde ar fi exemple de activități, cu detalii,etc).
3. În cazul în păstrării coloanei nr 2 ( Exemple de activități de învățare) de delimitat activitățile de învățare pentru fiecare unitate de competență, deoarece există unități de competență care nu sunt exemplificate cu activități de suport. Alte activități de învățare propuse nu sunt pentru formarea competenței din coloana 1 (ex: pag.19, col 2 – Jocuri și activități de identificare a unor organe interne – la care competență se referă ?)
4. În coloana nr 3 la specificarea Indicatorii din Standarde… de exclus descrierea standardului, pot fi lăsați doar indicatorii (care oricum apar într-un document oficial).
5. Unele exprimări ale unităților de competențe sunt ambigue: (p. 49 – 4.2 Potrivirea formei unor obiecte – ce se are în vedere?).
7. Unele exemple de activități nu se deosebesc cu nimic de unitățile de competență (p.33 1.1 Perceperea și diferențierea unor sunete din cuvinte cu sonoritate asemănătoare – ex. – Diferențierea unor cuvinte cu sonoritate asemănătoare)
În fond considerăm că, curriculumul pare mai mult o plagiere a standardelor prin transformarea indicatorilor în unități de competențe care încep cu verbe la modul infinitiv. Nu este clar de ce Sătătatea și motricitatea au fost amplasate ( ca structura) la finalul Curriculumului iar în Standarde acest domeniu este la început. Nu ar trebui să fie corelate și ușor de aplicat ? Dorim ca curriculum sa fie simplificat, in aceasta formă el este foarte aglomerat cu tot felul de detalii.
multumim pentru intelegere.

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice