ADAUGĂ SAU RĂSPUNDE LA COMENTARIU

1800 caractere


Adauga un fisier (doc, docx,xls,xlsx, pptx, pdf) Maxim 2 MB

Valeriu Gorincioi

10.04.2014, 12:47

Planul cadru e bun, in mare masura repeta ce a fost in anii precedenti.
Dar pentru a responsabiliza elevii si parintii la alegerea profilului, pentru a realiza un invatamint de calitate proipun:
elevii claselor de profil real sa aiba disciplinele limba si literatura romana, istoria - ca disipline optionale, la care vor evea examene de bac doar la solicitare. Orele eliberate sa fie repartizate la matematica, chimie, fizica, biologie, informatica, geografie si limba straina. Tot asa si pentru cei de la umanist: matematica, chimia, fizica, biologia, geografia - optionale, cu examene de bac doar la solicitare. Informatica - obligatorie. Orele eliberate - la limba romana, istoria, limbile straine ( 1,2), literatura universala. Totodata ar fi bine ca prin lege sau regulament sa fie clar stupulat care este profilul necesar pentru admiterea la orice facultate. Ar fi bine, ca absolventii tuturor liceelor sa aiba si o profesie ( operator la calculator, translator, secretar, sofer, etc. )- reanimarea combinatelor de producere.
Este nevoie de facut schimbare, deoarece liceu de azi e doar o scoala medie cu un an suplimentar ce studii. Absolventii au competente indoielnice din toate domeniile, 19 -20 ani si nu au nici o profesie.

Portalul a fost realizate cu sprijinul Programului USAID Conținutul paginii nu reflectă neapărat opinia Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională sau a Guvernului SUA. Serviciul electronic public "PARTICIP" se încadrează în strategia guvernamentală de implementare a guvernării electronice