Prima / Noutăţi / PARE 1+1 – pare a fi o idee bună
PARE 1+1 – pare a fi o idee bună
imprimare
10.09.2010   particip.gov.md  Accesări: 7083 

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Unul din obiectivele Programului de stabilizare şi relansare economică a Republicii Moldova pe anii 2009-2011 este Facilitarea accesului antreprenorilor la mijloacle financiare prin iniţierea şi dezvoltarea sau relansarea afacerilor. De data aceasta dorim să scoatem în prim plan PARE 1+1, care pe înţelesul tuturor sună în felul următor: "Programul de atragere a remitenţelor în economie". Dacă e să fim şi mai expliciţi este vorba despre o ofertă a Guvernului adresată cetăţenilor noştri, care lucrează peste hotare şi care anual trimit acasă în jur de 1,5 miliarde de dolari (cînd mai mult, cînd mai puţin), lucru pentru care merită tot RESPECTUL.

Prin regula 1+1, Guvernul vine să spună următoarele: pentru fiecare leu din remitenţe investit, Guvernul va DA încă 1 lei. Cu alte cuvinte lucrătorii noştri migranţi, sau rudele acestora de gradul I, pot beneficia de un grant de maximum 200.000 lei. Astfel, se conturează o mică investiţie de 400.000 lei, susţinută suplimentar cu consultanţă, instruire şi informare. Este o încercare de a reorienta remitenţele de la consum spre investiţii, în scopul dezvoltării mediului rural şi creării de noi întreprinderi.

Dar cel mai importat este să vedem ce credeţi Dumneavoastră despre această ofertă. Aţi fi interesaţi să daţi curs invitaţiei Guvernului? Este real să începeţi o afacere cu o investiţie de 400.000 lei? De ce ar mai fi nevoie înafară de bani?

Spune-ne ce crezi!

 Noutăţi      Ce este participarea?      Moldova 2020      Proiecte      Agenda      Căutare documente      Statistica      Modulul de participare
total vizitatori: 2063715    actualizat: 11.02.2016
Selectează culoarea:
Închide